-10%

S-Works Epic World Cup

Al meer dan 20 jaar hebben Epics meer rijders naar de top van het podium gebracht dan welke andere full suspension XC fiets dan ook. Wanneer elite racers en diehard rijders over de hele wereld aan de Epic familie denken, zien ze een toewijding aan snelheid en innovatie die deze erfenis verdient. Om die toewijding voort te zetten, zijn we verheugd om je de gloednieuwe Epic World Cup voor te stellen.

Oorspronkelijke prijs was: € 12.500,00.Huidige prijs is: € 11.249,00.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

De Epic World Cup is de snelste XC racefiets ter wereld op snelle cross-country parcoursen dankzij zijn ongeëvenaarde combinatie van efficiëntie, controle en lichtgewicht. Wereldkampioen Christopher Blevins zei het het beste: “Deze fiets geeft me alles wat ik van een hardtail kan verlangen, plus de controle en het vermogen van volledige vering.” Alles wat nodig was om deze snelheidsmachine te creëren was een totaal geïntegreerde ontwikkelingsaanpak, de uitvinding van een radicaal nieuwe schokdemper en vier decennia aan off-road-winervaring.

Maximale efficiëntie dankzij een eigen shock design
Absurd licht fme van 1765 gram, ongeëvenaarde BB en torsiestijfheid, en radicale schokdemper-technologie zorgen voor toonaangevende efficiëntie. Dankzij een totaal unieke en onafhankelijk van elkaar instelbare positieve en negatieve luchtveer geeft de door Specialized bedachte WCID (World Cup Integrated Design) schokdemper de Epic World Cup hardtail “snap”. En met terreinverwoestende controle en vermogen – plus de mogelijkheid om de set-up te personaliseren naar de omstandigheden van het parcours en de rijstijl.

Stijgt uit boven zijn categorie.
De 75 mm veerweg van de Epic World Cup levert de controle en het vermogen van een fiets met een veel langere veerweg. Omdat hij ontworpen is om op of dicht bij de top te rijden, levert hij dezelfde positieve veerweg als een fiets met 100mm veerweg en 25% sag. Om de veerprestaties verder te optimaliseren heeft het Specialized Ride Dynamics team de veerconstante relatief vlak afgesteld in het midden van de slag om de meeste stootkrachten te verwerken zoals bij een fiets met een langere veerweg. Door zijn grote omvang is de aangepaste Mega Jounce Bumper een “industry first” en speelt een cruciale rol in het soepel beheersen van de bottom-out bij de grootste schokken. Vergeleken met een hardtail of minder geveerde fietsen, houdt de Epic World Cup je banden een groter percentage van de tijd op de grond, wat zich direct vertaalt in meer controle. Meer controle betekent meer snelheid.

Serieus lichtgewicht.
Met een framegewicht van slechts 1765 gram (met schokdemper en alle hardware) steekt de Epic World Cup met kop en schouders boven de lichtste concurrenten uit. Dat vertaalt zich in sneller accelereren, efficiënter klimmen en wendbaarder rijgedrag. En dat alles zorgt voor snelheid. We hebben het vedergewicht en de enorme stijfheid van de Epic WC bereikt door toe te passen wat we hebben geleerd bij de ontwikkeling van onze Aethos, het lichtste productie racefietsframe ooit gemaakt, met name de geavanceerde composiet lay-up en buisvormen.

We wisten dat het voldoen aan de eisen van de meest elite XC rijders in de wereld en de veranderende aard van World Cup tracks een ongekende geïntegreerde design aanpak zou vergen. Zoals je kunt zien, zijn we ontzettend trots op de gloednieuwe Epic World Cup, en we geloven dat het voortbouwt op de winnende erfenis van de Epic familie, en het prestatievoordeel zal bieden waar rijders op vertrouwen bij Specialized. We hopen dat jij en je rijders net zoveel plezier beleven aan deze baanbrekende technologie als wij.