Epic 8 Comp (2024)

De gloednieuwe Epic 8 Comp brengt de formule voor maximale snelheid naar een hoger niveau door middel van capaciteit, efficiëntie en lichtgewicht integratie. In reactie op de steeds veeleisender wordende moderne XC-tracks biedt de Epic 8 verbeterde kinematica en op maat gemaakte schokdempers voor een uiterst efficiënte rijervaring

 5.200,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Ongeëvenaarde Capaciteit: De Epic 8 wordt geroemd als de meest capabele 120 mm fiets ter wereld. De progressieve geometrie levert niet alleen technische terreincapaciteit op, maar ook snelle en efficiënte klim- en acceleratieprestaties. Het chassis blinkt uit in laterale en torsionale stijfheid, wat resulteert in nauwkeurige handling.

Geen Last van Bultjes: Vergeleken met de vorige generatie absorbeert de nieuwe Epic 8 12% meer bump- en trillingskrachten, waardoor je minder vermoeid raakt en krachtiger blijft, terwijl anderen lijden.

Afgestemde Rijdynamic: Het team van Specialized Ride Dynamics ontwikkelde aangepaste demping voor de nieuwe schok van de Epic 8. Door de dempers af te stemmen op de hefboomverhoudingen en nieuwe kinematica van het chassis, overstijgt deze fiets de som van zijn onderdelen voor een verbeterde rijervaring.

Biomechanische Efficiëntie: Door de kinematica van de ophanging te optimaliseren, verminderde het Ride Dynamics-team van Specialized inefficiënte pedaal-geïnduceerde bewegingen met 20%, terwijl actieve ophanging behouden bleef voor effectief beheer van hobbelkrachten. Dit resulteert in de meest efficiënte pedaalophanging ooit getest.

Meer met Minder: Bij de Epic 8 is geen extra gram besteed om mega-capaciteit uit het frame te halen. Alle modellen zijn uitgerust met SWAT 4.0 om trailbenodigdheden te dragen, met een geïntegreerde stuurstop om littekens op de bovenbuis te voorkomen. Het nieuwe S-Works Epic 8 frameset is zelfs lichter geworden (76 gram exact) ondanks de toevoeging van nieuwe functies.

Topklasse Prestaties:

  • De meest capabele 120 mm fiets ter wereld met 12% meer bump-absorptie en 20% minder pedaalbeweging.
  • SRAM Level Bronze Stealth 4-zuigerremmen bieden trailklare remkracht in een klaar-voor-de-race-systeem.
  • Betrouwbare en duurzame GX Eagle 12-speed groepset.
  • Lichtgewicht en duurzame Specialized legeringen wielen.
  • Ride Dynamics ontwikkelde RockShox SIDLuxe Select+ schok en SID Select voorvork.
  • Aangepaste schok met 3 unieke demperinstellingen.
  • SWAT 4.0 in de onderbuis voor het dragen van trailbenodigdheden.