Epic 8 Expert (2024)

De geheel nieuwe Epic 8 Expert transformeert de formule van snelheid door middel van capaciteit, efficiëntie en lichtgewicht integratie. Met de toenemende eisen van moderne XC-tracks komt de Epic 8 tegemoet aan de behoefte aan meer capaciteit. Deze fiets, met verbeterde kinematica en op maat gemaakte schokdempers, belooft een efficiënte rijervaring.

 7.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Ongeëvenaarde Capaciteit: De Epic 8 wordt geprezen als de meest capabele 120 mm fiets ter wereld. De progressieve geometrie biedt niet alleen capaciteit voor technisch terrein, maar ook snelle en efficiënte klim- en acceleratieprestaties. Het chassis blinkt uit in laterale en torsionale stijfheid, wat resulteert in nauwkeurige handling.

Geen Last van Bultjes: Vergeleken met de vorige generatie absorbeert de nieuwe Epic 8 12% meer bump- en trillingskrachten, waardoor je minder vermoeid raakt en krachtiger blijft, zelfs terwijl anderen lijden.

Afgestemde Rijdynamic: Het Ride Dynamics-team van Specialized ontwikkelde aangepaste demping voor de nieuwe schok van de Epic 8. Deze unieke dempingseigenschappen tillen de rijervaring holistisch naar een hoger niveau. Door de dempers af te stemmen op de hefboomverhoudingen van het chassis en nieuwe kinematica, biedt de fiets een ervaring die verder gaat dan de som van zijn onderdelen.

Biomechanische Efficiëntie: Door de kinematica van de ophanging te optimaliseren, heeft het Ride Dynamics-team van Specialized inefficiënte pedaal-geïnduceerde bewegingen met 20% verminderd, terwijl actieve ophanging behouden blijft voor effectief beheer van hobbelkrachten. Hierdoor blijf je in de meest efficiënte pedaalpositie. Het is de meest efficiënte pedaalophanging die ooit is getest.

Meer met Minder: Bij de Epic 8 hebben ze geen extra gram besteed om mega-capaciteit uit het frame te halen. Alle modellen zijn nu uitgerust met SWAT 4.0 om al je trailbenodigdheden te dragen, samen met een geïntegreerde stuurstop om het alomtegenwoordige litteken op de bovenbuis te voorkomen bij de eerste crash waarbij je stuur draait. In feite is het nieuwe S-Works Epic 8 frameset zelfs lichter geworden (76 gram om precies te zijn), terwijl het deze nieuwe toevoegingen heeft gekregen.

Topklasse Prestaties:

  • De meest capabele 120 mm fiets ter wereld, met 12% meer bump-absorptie en 20% minder pedaalbeweging.
  • Ride Dynamics ontwikkelde SIDLuxe Select+ schok en SID Select+ voorvork.
  • Aangepaste schok met 3 unieke demperinstellingen.
  • Roval Control carbon wielen excelleren van wereldbeker XC-races tot je favoriete weekendtrail.
  • SRAM Level Bronze Stealth 4-zuigerremmen bieden trail-remkracht in een raceklare set-up.
  • Geen-compromis GX Eagle AXS Transmission zorgt voor soepel schakelen de hele dag door, zelfs onder belasting.
  • SWAT 4.0 in de onderbuis om trailbenodigdheden te dragen.