Diverge Comp Carbon (2024)

Of je nu wilt ontsnappen op grindwegen, ver weg van auto’s en drukte, of het gaspedaal wilt intrappen aan de voorkant van je favoriete grindrace, geen enkele fiets doet het beter dan de nieuwe Diverge. Het is gewoonweg de snelste, meest capabele – en misschien wel de leukste – fiets die we ooit hebben gemaakt, met een rit die snel en levendig is bij krachtinspanning, maar stabiel en vol vertrouwen is wanneer het terrein ruw wordt. Van Future Shock 2.0 en gloednieuwe grindgeometrie tot interne opslag en toonaangevende bandenvrijheid, vertegenwoordigt de nieuwe Diverge alles wat we hebben geleerd in meer dan 40 jaar rijden op weg, grind en vuil. De Diverge schrijft een geheel nieuw hoofdstuk in de gravelbikecategorie, zodat je helemaal nieuwe ritten kunt bedenken. Het is het ultieme ontsnappingsvoertuig.

 4.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
  • Met een FACT 9r carbon frame en Future Shock 2.0 zal de Diverge Comp je sneller en met meer vertrouwen laten rijden over meer terrein dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Het draadloze Apex eTap AXS 12-speed groepset van SRAM levert snelle, scherpe schakelingen en de DT Swiss G540 wielen van legering houden je efficiënt aan het rollen, terwijl de Pathfinder Pro 42mm banden van Unbound winnende prestaties leveren op glad asfalt, vuilwegen en grindpaden. Om de Diverge Comp een perfect gebalanceerde rit te geven, specificeren we de Terra zadelpen van Roval. Niets ontgrendelt de mogelijkheden van een fiets zoals bandenvrijheid, dus hebben we de nieuwe Diverge maar liefst 47 mm bandenvrijheid gegeven met een 700c wiel en 2.1” met een 650b wiel. Dankzij een aandrijfzijde kettingstay met een solide balk van carbon achter de kettingbladen hebben we ruimte gecreëerd zonder een fragiel ontwerp van een verlaagde kettingstay te gebruiken of de lengte van de kettingstay te vergroten.
  • Met een FACT 9r carbon frame is het frame van de Diverge ongelooflijk capabel en licht als een racefiets. Zet het vast voor je lokale vuilbeklimming KOM, of maal omhoog naar een reusachtige achterlandtop, de lichte en levendige Diverge brengt je er sneller.
  • Snelheid, controle en vertrouwen – Future Shock 2.0 is de ultieme technologie voor de gravelrijder. Met 20 mm axiale flexibiliteit en een hydraulische demper, schort Future Shock 2.0 de rijder op, niet de fiets. Dit houdt je zelfverzekerd en onder controle, in staat om de kracht vast te houden en van de remmen af te blijven op ruwe zandwegen en in dik, los grind, terwijl je handen, armen en nek fris blijven. Omdat de demper van Future Shock 2.0 instelbaar is, ben je klaar voor ruwe terreinen en efficiënt op glad asfalt. We hebben de Diverge voldoende bagagedragers gegeven, inclusief mounts op de vork en bovenbuis, om ervoor te zorgen dat je kunt meenemen wat je nodig hebt, ongeacht hoe ver je van plan bent te gaan, of hoelang je van plan bent weg te blijven. Let op: alle modellen van carbon hebben een aftermarket zadelpenklem met bagagedragermontage nodig om een achterdrager te installeren. (Onderdeelnummer: S184700001).