Gravelbike met schijfremmen en bredere banden.

Diverge Expert Carbon (2024)

Of je nu wilt ontsnappen op gravelwegen, ver weg van auto’s en mensenmassa’s, of vooraan wilt starten tijdens je favoriete gravelrace, geen enkele fiets doet het beter dan de nieuwe Specialized Diverge Comp Carbon. Het is simpelweg de snelste, meest capabele – en misschien wel de leukste – fiets die we ooit hebben gemaakt. Hij rijdt snel en levendig op volle toeren, maar stabiel en vertrouwenwekkend als het terrein ruw wordt.

 6.300,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Productinformatie:

  • Met een FACT 9r carbon frame is de Diverge Expert ongelooflijk capabel en racefiets licht. Zet hem in voor de KOM van je lokale onverharde klim, of voor het beklimmen van een gigantische bergtop, de lichte en levendige Diverge brengt je er sneller.
  • Snelheid, controle en vertrouwen – Future Shock 2.0 is de ultieme technologie voor de gravel rijder. Met 20 mm axiale flexibiliteit en een hydraulische demper verendeert de Future Shock 2.0 de rijder en niet de fiets. Dit houdt je zelfverzekerd en onder controle, zodat je het vermogen laag kunt houden en niet hoeft te remmen op ruige onverharde wegen en in dik los grind, terwijl je handen, armen en nek fris blijven. Omdat de demper van de Future Shock 2.0 instelbaar is, ben je klaar voor het ruige werk en efficiënt op glad wegdek.
  • We hebben de ‘status-quo’ op het gebied van grindgeometrie overboord gegooid. De nieuwe Diverge heeft de meest progressieve geometrie die we ooit hebben gemaakt voor een dropbar fiets, waardoor rijders een capabele en stabiele fiets hebben in het onverharde, die nog steeds responsief en wendbaar aanvoelt op de weg. We hebben het bereik van het frame vergroot, een slappere balhoofdbuis en een langere offset van de vork geïntroduceerd. Dit alles zorgt voor ongelooflijk vertrouwen met een geplant gevoel in het onverharde terrein, terwijl kortere stuurpennen de totale lengte van de cockpit hetzelfde houden en het sturen levendig. We hebben de BB van de fiets laag gehouden voor meer stabiliteit, maar hoog genoeg om te gebruiken met 650b wielen als dat je ding is.
  • We hebben de Diverge veel bagagedragerbevestigingen gegeven, inclusief vork- en bovenbuisbevestigingen, zodat je kunt meenemen wat je nodig hebt, ongeacht hoe ver je van plan bent te gaan of hoe lang je van plan bent buiten te blijven.
  • Niets ontsluit de mogelijkheden van een fiets beter dan bandenspeling, dus gaven we de nieuwe Diverge maar liefst 47 mm bandenspeling met een 700c wiel en 2,1″ met een 650b wiel. Dankzij een achtervork aan de aandrijfkant die gebruik maakt van een massieve balk carbon achter de kettingringen, hebben we speling gecreëerd zonder gebruik te maken van een fragiel ontwerp met een verlaagde achtervork of de lengte van de achtervork te vergroten.
  • Hoe capabeler je fiets, hoe groter je ritten worden, dus leent de Diverge de SWAT interne opbergruimte van de legendarische Stumpy.Met de SWAT deur kun je de ruimte in de onderbuis gebruiken om gereedschap, een flat kit, voeding en zelfs ons SWAT Jacket op te bergen.Het houdt het gewicht van je lichaam, laag in de fiets voor betere handling en maakt je meer zelfvoorzienend, dus ga erop uit. SWAT steunt je.

Specificaties:

FRAMESET

Seat Binder
Specialized Alloy, 30.8mm
Frame
Specialized Diverge FACT 9r carbon, SWAT™ Door integration, Future Shock suspension, threaded BB, internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc

SUSPENSION

Fork
Future Shock 2.0 w/ Damper, Smooth Boot, FACT carbon, 12×100 mm thru-axle, flat-mount

COCKPIT

Tape
Supacaz Super Sticky Kush
Handlebars
Specialized Adventure Gear Hover, 103mm drop x 70mm reach x 12º flare
SeatPost
Roval Terra Carbon Seat Post, 20mm Offset
Stem
Future Stem, Pro
Saddle
Body Geometry Power Expert

BRAKES

Front Brake
SRAM Rival eTAP AXS, hydraulic disc
Rear Brake
SRAM Rival eTAP AXS, hydraulic disc

DRIVETRAIN

Chain
SRAM GX Eagle, 12-speed
Chainrings
40T
Crankset
SRAM Rival 1 Wide
Cassette
SRAM NX Eagle, 12-speed, 11-50t
Rear Derailleur
SRAM GX Eagle AXS
Shift Levers
SRAM RIVAL ETAP AXS
Bottom Bracket
SRAM DUB BSA 68

WHEELS

Rear Wheel
Roval Terra C, 25mm inner width carbon rim, 32mm depth, NEW DT 370 Star Ratchet hub, 24h, DT Swiss Comp Race spokes
Front Wheel
Roval Terra C, 25mm inner width carbon rim, 32mm depth, NEW DT 370 hub, 24h, DT Swiss Comp Race spokes

WHEELS & TIRES

Inner Tubes
Presta valve, 48mm
Front Tire
Pathfinder Pro 2BR, Tan sidewall, 700×42
Rear Tire
Pathfinder Pro 2BR, Tan sidewall, 700×42

ACCESSORIES

SWAT
Integrated SWAT door, internal storage system