Specialized

  Specialized Bicycle Components is een amerikaanse constructeur van fietsen en fietsonderdelen met als thuisbasis Morgan Hill in Californië. Specialized werd in 1974 opgericht door Mike Sinyard en maakte oorspronkelijk de Allez racefiets.

  In 1981 bracht het bedrijf als eerste een mountainbike voor het grote publiek op de markt: de Stumpjumper. Nu zit dit model nog steeds in de collectie.

  Maar met de nieuwe generatie Epic mountain bikes en de Venge en Tarmac uit de race collectie praten we over de echte top in deze segmenten.

  Specialized is ook de onderneming die op de fietsenmarkt met innovaties kwam, zoals het drie-spaaks triatlonwiel (in samenwerking met Dupont) en de Brain-shock; een full-suspension veersysteem (in samenwerking met Fox Racing Shocks). Het motto van het bedrijf is “Innovate or die” (innoveer of ga ten onder).

  Specialized maakt mountainbikes, racefietsen, E-bikes, en touring fietsen. Verder biedt het bedrijf kleding, banden, helmen en onderdelen aan.

  In 2003 en in 2008 reed de wereldkampioen mountainbiken cross-country al met een fiets van Specialized. Vanaf het begin van wielerseizoen 2009 levert Specialized ook fietsen voor diverse Pro tour ploegen waaronder Tinkoff Saxo en sinds 2011 ook fietsen, schoenen en helmen voor de Belgische ploeg Omega Pharma-Quickstep.

  Kampioenen als Alberto Contador, Tom Boonen en Phillipe Gilbert zijn renners die al vele jaren met de producten van Specialized actief zijn.

  Wagenberg 2-Wielers bied het totale assortiment aan van Specialized en beschikt tevens over de kennis en een eigen werkplaats. Zowel eigenaar al medewerkers rijden op de Specialized en S-Works modellen van de verschillende modellen.