-25%

Shimano Dura ace wielset WHR9270

  • De Shimano Dura Ace R9270 C60 wielen zijn stijf, maximaal aero en snel!
  • De Shimano Dura Ace R9270 C60 wielen hebben ten opzichte van de C50 en C36 sterkere en dikkere spaken, speciaal gemaakt voor sprinters.
  • Het comfort wordt bereikt door een brede 21 mm tubeless velg. Dit is geschikt voor 28 mm banden of breder.
  • De wielen hebben meer dan 5 watt gewonnen ten opzichte van de Shimano C40 TL voorganger.
  • Ongekende rijeigenschappen wat betreft sturen en de windgevoeligheid is erg laag. De wielen voelen één met de fiets.
  • Op deze wielen passen alleen de Shimano 12-speed cassettes.

Oorspronkelijke prijs was: € 1.989,00.Huidige prijs is: € 1.489,00.

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

De Shimano Dura Ace R9270 C60 Racefiets wielen voor schijfremmen zijn geschikt voor tubeless- en vouwbanden. Shimano heeft enorm gewerkt aan maximale aerodynamica, stijfheid en krachtoverbrenging. De Shimano Dura Ace R9270 C60 wielen hebben een interne velgbreedte van 21mm en externe velgbreedte van 28mm. Dat maakt de Shimano Dura Ace C60 wielset zeer geschikt voor 28mm banden of breder. Dit heeft gezorgd voor een flink lagere luchtweerstand. De Shimano Dura Ace R9270 C60 wielen zijn gemaakt voor sprinters, hebben een hogere velg, een stijver spaakpatroon en dikkere spaken dan de C50 wielen. En een direct engagement naaf moet zorgen voor een snel aangrijpmoment bij het aanzetten.

Rij-eigenschappen
De Shimano Dura Ace C60 wielen voelen enorm prettig aan in je fiets. Waarbij andere hoge carbon wielen vaak gewenning nodig hebben als het gaat om stabiliteit in de wind en afdalingen, voelt dat met de Shimano Dura Ace wielen meteen goed. Je merkt haast niet dat je met wielen van C60 aan het rijden bent. Ze voelen direct aan bij elke aanzet en ondanks dat ze C60 hoog zijn kun je ze perfect gebruiken met klimmen. Afdalingen op hoge snelheid voelen absoluut niet nerveus aan en ze sturen zeer direct de bochten in.

Aerodynamica
De luchtweerstand van de Shimano Dura Ace R9270 C60 is flink verlaagd. Dit komt mede door het brede velgprofiel met een externe velgbreedte van 28mm. De luchtweerstand is aanzienlijk lager bij een velg met deze afmetingen. In vergelijking tot de Shimano Dura Ace R9100 C40 wielen is er een indrukwekkende 5,1 watt aan luchtweerstand gewonnen ten opzichte van een lagere velg. Daarnaast is er nog eens 1 watt gewonnen ten opzichte van het Shimano Dura Ace R9100 C60 tubular wiel. Deze winst is gepakt met behoud van andere eigenschappen als stijfheid, comfort en controle.

Stijfheid
Om een hogere stijfheid te bereiken is het 2:1 spaakpatroon toegevoegd aan het voorwiel. Ook zijn er sterkere spaken van 1,8mm dikte gebruikt voor een optimale stijfheid stijfheid, zonder in te leveren op gewicht. Stijvere rijeigenschappen worden versterkt door het directe trapgevoel bij het accelereren te verhogen. Hiervoor is het Direct Engagement systeem ontwikkeld en toegevoegd aan de achternaaf. En is de krachtoverbrenging met 63% toegenomen is in efficiëntie.

Gewicht
Elke gram telt als het om rotatiemassa gaat. Ondanks dat de velgen aanzienlijk breder geworden zijn, heeft het team van Shimano toch velgen gemaakt die lichter zijn, dan zijn voorganger. Een set Shimano Dura Ace R9270 C60 wielen is 161 gram lichter dan de vorige Shimano R9170 C40 wielen. Dit voel je direct bij het aanzetten, bij het rijden van een klim of bij het op snelheid houden van je Shimano Dura Ace wielen.

Wielen

C35, C50, C60