Pinarello new Dogma F (2025)

De Pinarello new Dogma F is een high-performance racefiets met geavanceerde aerodynamische eigenschappen. Het frame is ontworpen met Carbon M40X voor uitzonderlijke stijfheid en aerodynamica. Belangrijke kenmerken zijn de vernieuwde onderbuis, een innovatieve balhoofdbuis, kortere doorsteekassen en een geïntegreerde zadelpenklem. De fiets is uitgerust met een nieuwe Talon Ultra Fast geïntegreerde cockpit en een slankere Onda-voorvork voor betere handling en snelheid. De new Dogma F biedt diverse configuraties en kleurmogelijkheden, waaronder Dura Ace Di2 en SRAM Red eTap AXS.

Let op, dit is een frame vanaf prijs.

 6.990,00

Merk: Pinarello
Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

De Pinarello new Dogma F (2025) is een geavanceerde racefiets ontworpen voor optimale prestaties. Deze fiets biedt een perfecte balans tussen aerodynamica, gewicht, stijfheid en comfort, met als doel om de rijervaring te verbeteren en te voldoen aan de hoogste eisen van professionele wielrenners.

Specificaties en Kenmerken

Frame en Vork:

 • Materiaal: Het frame is gemaakt van high-end carbon, specifiek het Torayca T1100 1K Dream Carbon met Nanoalloy Technology. Dit zorgt voor een extreem lichte en sterke constructie.
 • Ontwerp: De geometrie en aerodynamische eigenschappen zijn geoptimaliseerd om luchtweerstand te minimaliseren en maximale snelheid te bieden.

Groepset:

 • Schakelsysteem: Uitgerust met Shimano’s Dura-Ace Di2, een elektronisch schakelsysteem dat precisie en betrouwbaarheid biedt bij elke schakeling.
 • Remmen: Voorzien van hydraulische schijfremmen die zorgen voor consistente remkracht onder alle omstandigheden.

Wielen en Banden:

 • Wielset: Hoogwaardige wielen die bijdragen aan de aerodynamica en het lage gewicht van de fiets.
 • Banden: De fiets wordt geleverd met high-performance banden die grip en snelheid combineren.

Stuur en Zadel:

 • Stuur: Aero stuur geïntegreerd met de kabels voor een strakke look en verbeterde aerodynamica.
 • Zadel: Comfortabel en lichtgewicht zadel dat bijdraagt aan het algemene rijcomfort over lange afstanden.

Innovatieve Technologieën

Aerodynamica:

 • Flatback Profiles: Speciaal ontworpen buisprofielen die de luchtweerstand verminderen zonder concessies te doen aan de stijfheid.
 • Fork Flaps: Geïntegreerde vleugels aan de vork om turbulentie te verminderen en stabiliteit te verhogen.

Comfort en Controle:

 • ONDA Fork: De unieke vorkstructuur verbetert de handling en biedt meer controle over de fiets, vooral in snelle afdalingen.
 • TiCR™ (Total Internal Cable Routing): Alle kabels zijn intern weggewerkt, wat niet alleen de aerodynamica verbetert maar ook zorgt voor een strakke en nette uitstraling.

Conclusie

De Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 is niet alleen een racefiets, maar een meesterwerk van technologie en design, ontwikkeld om de rijders de ultieme race-ervaring te bieden. Het is een ideale keuze voor zowel professionele wielrenners als serieuze amateurs die het beste uit hun fiets en zichzelf willen halen.