Epic 8 Pro (2024)

De geheel nieuwe Epic 8 Pro transformeert de formule van snelheid door middel van capaciteit, efficiëntie en lichtgewicht integratie. Moderne XC-tracks eisen steeds meer capaciteit, en de Epic 8 komt tegemoet aan deze behoefte met verbeterde kinematica en aangepaste schokdempers.

 9.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Ongeëvenaarde Capaciteit: De Epic 8 wordt geroemd als de meest capabele 120 mm fiets ter wereld. De progressieve geometrie levert niet alleen technische terreincapaciteit, maar ook snelle en efficiënte klim- en acceleratieprestaties. Het chassis blinkt uit in laterale en torsionale stijfheid, wat resulteert in nauwkeurige handling.

Geen Last van Bultjes: In vergelijking met de vorige generatie absorbeert de nieuwe Epic 8 12% meer bump- en trillingskrachten, waardoor je minder vermoeid raakt en over tijd krachtiger blijft, zodat je kunt blijven doorgaan terwijl anderen lijden.

Afgestemde Rijdynamic: Het team van Specialized Ride Dynamics heeft aangepaste demping ontwikkeld voor de nieuwe schok van de Epic 8. De unieke dempingseigenschappen, voorgeschreven door Ride Dynamics, tillen de rijervaring holistisch naar een hoger niveau. Door de dempers af te stemmen op de hefboomverhoudingen van het chassis en nieuwe kinematica, biedt de fiets een rijervaring die verder gaat dan de som van zijn onderdelen.

Biomechanische Efficiëntie: Door de kinematica van de ophanging te optimaliseren, heeft het Ride Dynamics-team van Specialized inefficiënte pedaal-geïnduceerde bewegingen met 20% verminderd, terwijl actieve ophanging behouden blijft voor effectief beheer van hobbelkrachten. Hierdoor blijf je in de meest efficiënte pedaalpositie. Het is de meest efficiënte pedaalophanging die ooit is getest.

Meer met Minder: Bij de Epic 8 hebben we geen extra gram besteed om mega-capaciteit uit het frame te halen. Alle modellen zijn nu uitgerust met SWAT 4.0 om al je trailbenodigdheden te dragen, samen met een geïntegreerde stuurstop om het alomtegenwoordige litteken op de bovenbuis te voorkomen bij de eerste crash waarbij je stuur draait. In feite is het nieuwe S-Works Epic 8 frameset zelfs lichter geworden (76 gram om precies te zijn), terwijl het deze nieuwe toevoegingen heeft gekregen.

Topklasse Prestaties:

  • De meest capabele 120 mm fiets ter wereld, met 12% meer bump-absorptie en 20% minder pedaalbeweging.
  • Ride Dynamics ontwikkelde RockShox SIDLuxe ULTIMATE schok en SID ULTIMATE voorvork.
  • Aangepaste schok met 3 unieke demperinstellingen.
  • Roval Control carbon wielen presteren uitstekend, van wereldbeker XC-races tot je favoriete weekendtrail.
  • Dataklaar met Quarq Spindle power meter.
  • SRAM Level Silver 4-zuigerremmen bieden trail-remkracht in een lichtgewicht XC-raceklasse.
  • Rijd met vertrouwen dankzij de superrobuuste en betrouwbare XO Eagle AXS Transmission.
  • SWAT 4.0 in de onderbuis voor het dragen van trailbenodigdheden.