Epic 8 EVO Pro (2024)

De Epic 8 EVO Pro is de snelste downcountry-fiets ter wereld, een opgewaardeerde en opgevoerde versie van de nieuwe Epic 8. Ontworpen om downcountry-terrein te domineren met een ongeëvenaarde combinatie van capaciteit, efficiëntie en lichtgewicht. Met geoptimaliseerde kinematica biedt de Epic 8 EVO extreem efficiënt klimmen en absorbeert de Ride Dynamics-getunede schok ruw terrein tijdens de afdaling.

 9.000,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Ongeëvenaarde Capaciteit: De meest capabele 120 mm fiets ter wereld, nu nog capabeler. De progressieve geometrie van de Epic 8 EVO levert niet alleen technische terreincapaciteit op, maar ook snelle en efficiënte klim- en acceleratieprestaties. Het chassis biedt absurd laterale en torsionale stijfheid voor precisiehandling, met een verhoging naar 130 mm veerweg aan de voorkant om oneffenheden te absorberen en zich thuis te voelen op ruig terrein.

Geen Last van Bultjes: In vergelijking met de vorige generatie absorbeert de nieuwe Epic 8 EVO 12% meer bump- en trillingskrachten, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en je krachtiger blijft, waardoor extra rondes mogelijk worden.

Afgestemde Rijdynamic: Het Ride Dynamics-team van Specialized ontwikkelde aangepaste demping voor de nieuwe schok van de Epic 8 EVO. Door de dempers af te stemmen op de hefboomverhoudingen en nieuwe kinematica van het chassis, biedt deze fiets een ervaring die boven de som van zijn onderdelen uitstijgt.

Biomechanische Efficiëntie: Door de kinematica van de ophanging te optimaliseren, verminderde het Ride Dynamics-team van Specialized inefficiënte pedaal-geïnduceerde bewegingen met 20%, terwijl actieve ophanging behouden bleef voor effectief beheer van hobbelkrachten. Het resultaat is de meest efficiënte pedaalophanging ooit getest.

Volledig Geladen: Alle modellen zijn nu uitgerust met SWAT 4.0 om al je trailbenodigdheden te dragen, samen met een geïntegreerde stuurstop om het veelvoorkomende litteken op de bovenbuis te voorkomen bij de eerste crash waarbij je stuur draait.

Topklasse Prestaties:

  • De meest capabele 120 mm fiets ter wereld met 12% meer bump-absorptie en 20% minder pedaalbeweging.
  • Ride Dynamics getunede FOX Float Factory en 130 mm FOX 34 Factory voorvork.
  • Roval Control carbon wielen excelleren van wereldbeker XC-races tot je favoriete weekendtrail.
  • SRAM’s legendarische Code Silver Stealth 4-zuigerremmen bieden krachtige remprestaties met een strak uiterlijk.
  • Rijd met vertrouwen met de super robuuste en betrouwbare XO Eagle AXS Transmission.
  • SWAT 4.0 in de onderbuis om trailbenodigdheden te dragen.