DOGMA XC (2024)

De Pinarello Dogma XC is een radicale en atypische mountainbike (MTB) met een indrukwekkend trackrecord. Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot behaalden wereldtitels en andere overwinningen op deze fiets. Het begon als een exclusief project op basis van specificaties van Tom Pidcock en werd uiteindelijk opgenomen in de catalogus. Pinarello ontwikkelde zowel een full suspension als een hardtail model. De Dogma XC maakte zijn debuut op het WK in Nové Město in mei 2023 en is sinds maart 2024 te koop.

 13.690,00

Merk: Pinarello
Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

De Pinarello Dogma XC is een high-end mountainbike ontworpen voor competitie en extreme off-road prestaties. Dit model combineert geavanceerde technologie en innovatieve ontwerpkenmerken die de rijervaring en efficiëntie verbeteren. Hier is een uitgebreide samenvatting van de belangrijkste kenmerken en specificaties:

Ontwerp en Constructie

  • Frame: Het frame is gemaakt van hoogwaardige carbonvezel, specifiek ontworpen om stijfheid en lichtgewicht te maximaliseren. Dit helpt bij het verminderen van trillingen en het verbeteren van de controle en het comfort tijdens het rijden.
  • Geometrie: De geometrie van de Dogma XC is geoptimaliseerd voor agressieve rijposities, wat zorgt voor betere handling en wendbaarheid, essentieel voor technische parcoursen en snelle afdalingen.

Technische Innovaties

  • Suspensie: De fiets is uitgerust met een geavanceerd veersysteem dat zorgt voor een soepelere rit over ruige terreinen. Dit systeem biedt zowel voor- als achtervering die nauwkeurig kunnen worden afgestemd op de rijomstandigheden.
  • Integratie: Pinarello heeft verschillende onderdelen naadloos geïntegreerd, zoals de kabels en de bevestigingspunten voor accessoires, wat resulteert in een gestroomlijnd uiterlijk en verbeterde aerodynamica.

Componenten

  • Aandrijving: De Dogma XC maakt gebruik van een hoogwaardige aandrijflijn die zorgt voor soepele en nauwkeurige schakelingen, zelfs onder zware belasting.
  • Remmen: Hydraulische schijfremmen bieden betrouwbare en krachtige remprestaties, essentieel voor gecontroleerde afdalingen en technische secties.
  • Wielen: Lichtgewicht en duurzame wielen die speciaal zijn ontworpen om te presteren onder de zwaarste omstandigheden.

Aanpassingsmogelijkheden

De Dogma XC biedt tal van aanpassingsmogelijkheden, waardoor rijders de fiets kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften en voorkeuren. Dit omvat de keuze van verschillende componenten en afwerkingen.

Doelgroep

De Pinarello Dogma XC is bedoeld voor serieuze mountainbikers en professionele rijders die op zoek zijn naar een prestatiegerichte fiets die hen een voorsprong geeft in competities en uitdagende off-road parcoursen.

Maat

, , , ,

Kleur

,

Merk