Specialized Tarmac
Shadow
Slider

Het frame van deze Specialized Tarmac heeft een van de meest kenmerkende vormen van de afgelopen jaren. Het zogenaamde ‘drop-seatstay” principe heeft zich bewezen als een comfortabel en veelzijdig inzetbaar. Direct bij het berijden van de Tarmac is dit al merkbaar aan de rijeigenschappen. Het frame is licht in gewicht, stijf maar daarnaast ook comfortabel. Inzetbaar op de Vlaamse kasseien, criteriums maar ook in de grote rondes. Een indrukwekkende ontwikkeling van Specialized. Goed voor vele kilometers rijplezier hoe heftig de wedstrijd of de inzet ook is.

Ontwikkeling

Als een complete racefiets is de Specialized Tarmac is ontworpen. Naast de alom geprezen SL6 uitvoering biedt Specialized nu ook de SL7 uitvoering aan. Het SL6 frame is opnieuw herzien geheel volgens de nieuwste technieken en de opmerkingen van de profs van BORA en Deceuninck-Quick-Step. Met als resultaat de Tarmac SL7, het is het frame waarmee het WK in Imola werd gewonnen door Alaphilippe en Anna van de Breggen.
Omdat de SL6 nog altijd meedraait aan de top van de hedendaagse wielersport heeft Specialized besloten om deze fiets in het top-segment te behouden. Echter de SL7 is in de maat 56 cm zo een 800 gram lichter en bij een snelheid van 40 km/uur 45 seconden sneller dan de SL6.

Eigenschappen

De eigenschappen die de Tarmac-serie circa twee jaar geleden up-to-date brachten, bewijzen nog steeds hun waarden. De compacte achterste driehoek met de asymmetrische achtervork constructie zorgen voor voldoende stijfheid zowel in de wielbasis als in de bracket-zone. Deze eigenschappen zijn bijzonder merkbaar bij een sprint, aan demarrage of bij het beklimmen van een col. Door de kabels volledig te integreren in het frame en het stuur is er een belangrijke winst op het vlak van de aerodynamica behaalt.

Strak en direct

Een Tarmac rijdt super strak en direct, ongeachte het wegdek. Comfortabel maar toch met voldoende stijfheid waardoor de vermoeidheid minder snel oploopt. Het constant optrekken, afremmen en weer optrekken of het zware trappen tijdens een beklimming, op elk vlak is de Tarmac de perfecte fiets. Rijeigenschappen die uniek zijn voor een echte racer zoals aangegeven verkrijgbaar in de SL6 en SL7 uitvoering.

Uitvoeringen

De modellen beginnen bij de Tarmac Disc (met Shimano Tiagra en schijfremmen) en bij de Tarmac Disc Sport (met Shimano 105 en schijfremmen). Ook het carbon varieert over het hele bereik – van FEIT 9r op het instapniveau, tot FEIT 12r bij S-Works, waar je Dura Ace Di2 en een Roval CLX 50 Disc carbon wheelset krijgt.  

Specialized Tarmac Men 2019

Modellen

 • 2021 TARMAC SL6 - Metallic WHite
  Tarmac SL6 (MODELJAAR 2021)
   2.399,00
 • 2021 TARMAC SL6 SPORT - Carbon
  Tarmac SL6 Sport (MODELJAAR 2021)
   2.999,00
 • 2021 TARMAC SL6 COMP - Forest Green
  Tarmac SL6 Comp (MODELJAAR 2021)
   3.899,00
 • 2021 TARMAC SL7 EXPERT - Light Silver
  Tarmac SL7 Expert (MODELJAAR 2021)
   5.599,00
 • 2021 TARMAC SL7 EXPERT - ULTEGRA DI2 - Light Silver
  Tarmac SL7 Expert – ULTEGRA DI2 (MODELJAAR 2021)
   5.999,00
 • 2021 TARMAC SL7 PRO - ULTEGRA DI2 - Blue Tint Fade
  Tarmac SL7 PRO – ULTEGRA DI2 (MODELJAAR 2021)
   7.699,00
 • Tarmac SL7 PRO
  Tarmac SL7 PRO – SRAM FORCE ETAP AXS 1X (MODELJAAR 2021)
   7.999,00
 • Tarmac SL7 Etap - 1
  S-Works Tarmac SL7 – SRAM RED ETAP AXS (MODELJAAR 2021)
   12.799,00
 • Tarmac SL7 Dura ace - 2
  S-Works Tarmac SL7 – DURA-ACE DI2 (MODELJAAR 2021)
   12.799,00

Windtunnel engineered:

Aerodynamica is een van de voornaamste factoren om een fiets sneller te maken. Verbeteringen zonder concessies te doen aan het gewicht en aan de stijfheid van het frame. Op drie plaatsen was er nog winst te behalen. De vorm van de voorvork, een wat lager aangezette achtervork met aerodynamische buisvormen en een D-vormige zadelpen. Als resultaat bij een snelheid van 40 km/h wordt er een tijdswinst van 45 seconden behaald.

De Tarmac situeert zich in de productielijn van Specialized tussen de Venge en de Roubaix in, waarbij de Venge de knal harde sprintfiets is en de Roubaix de meer comfortabele klassieker-racer. De Tarmac is dus een breed inzetbare wedstrijdfiets. opgemerkt dat zelfs een niet pro-versie nog fantastisch rijdt.

Specialized Tarmac

Meer…….

Neem contact met ons op, wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Bovendien beschikken wij over het Shimano Bike Fitting Systeem zodat we uw nieuwe Tarmac perfect kunnen afstellen op uw lichaamsmaten.