Specialized – Epic World Cup Pro

De Epic World Cup is de snelste XC mountainbike ter wereld op gladde tot matig technische parcoursen dankzij zijn ongeëvenaarde combinatie van efficiëntie, controle en lichtgewicht.

Alles wat nodig was om deze snelheidsmachine te creëren was een totaal geïntegreerde ontwikkelingsaanpak, de uitvinding van een radicaal nieuwe schokdemper en vier decennia aan off-road-winervaring.

 9.000,00

Artikelnummer: 93123-100 Categorieën: , ,

PRODUCTINFORMATIE:

  • REFERENTIEKADER: Om maximale snelheid te leveren door middel van een meedogenloos efficiënte krachtoverbrenging en precieze besturing, heeft ons engineeringteam nieuwe normen vastgesteld en bereikt op het gebied van torsiestijfheid en BB-stijfheid. Deze prestatie vereiste een geïntegreerde ontwikkelingsaanpak die een structureel superieure dubbele diamant lay-out met de schokdemper in de bovenste buis samenvoegde, en eindigde met de meest geavanceerde composiet lay-up in de geschiedenis van Specialized.
  • SCHOKKEND SNEL: Het Specialized Ride Dynamics team bedacht en vond voor de Epic World Cup een revolutionaire dempertechnologie uit die de rijder de efficiëntie en pittige respons van een hardtail geeft, maar met de controle, capaciteit en momentum-dragendheid van volledige vering. En dat allemaal met een eenvoudige setup. De samen met RockShox ontwikkelde SID Deluxe WCID demper maakt gebruik van een unieke, onafhankelijk instelbare, positieve en negatieve luchtveer voor het leveren van de gewilde hardtail “snap”, gecombineerd met terreinverwoestende vergevingsgezindheid en de mogelijkheid om de set-up eenvoudig te personaliseren voor een specifiek parcours of af te stemmen op de voorkeur van de rijder en het gevoel. Stel hem stevig in en hij rijdt als een hardtail, of zet hem open en je hebt een beest die de trails verslindt. Maar je bent niet beperkt tot “open en dicht”, de eenvoudige aard van de afstelling stelt de rijder in staat hem in te stellen op een spectrum van stevig tot zacht.
  • STIJGT BOVEN ZIJN CATEGORIE UIT. De 75 mm veerweg van de Epic World Cup levert de controle en het vermogen van een fiets met een veel langere veerweg. Omdat hij is ontworpen om op of dicht bij de top te rijden, levert hij dezelfde positieve veerweg als een fiets met 100mm veerweg en 25% sag. Om de veerprestaties verder te optimaliseren heeft het Specialized Ride Dynamics team de veerconstante relatief vlak afgesteld in het midden van de slag om de meeste stootkrachten te verwerken zoals bij een fiets met een langere veerweg. Door zijn grote omvang is de aangepaste Mega Jounce Bumper een “industry first” en speelt een cruciale rol in het soepel managen van de bottom-out bij de grootste schokken.
  • ZIJN WE GEK GEWORDEN? Een beetje: Terwijl de nieuwe, baanbrekende SID Deluxe WCID schokdemper de unieke mix van ondersteuning en flexibiliteit achterin biedt, is de BRAIN nog steeds springlevend in de vork. Dankzij de Position-Sensitive technologie kunnen rijders 15 mm in de vork zakken voor een uitgebalanceerde rit, met soepele ondersteuning bij kleine hobbels en een stevig pedaalplatform zonder de noodzaak van een vergrendeling op afstand of hendels om te draaien.

 

SPECIFICATIES:

COCKPIT

ZADEL

Body Geometry Power Expert

STUUR

S-Works Carbon XC Mini Rise, 6-degree upsweep, 8-degree backsweep, 10mm rise, 760mm, 31.8mm

ZADELPEN

Roval Control SL carbon seatpost, Two-bolt clamp, 0mm offset, 415/370mm x 30.9

STUURPEN

Specialized Pro SL, alloy, 4-bolt

STUURLINT

Specialized Trail Grips

WIELEN

ACHTERNAAF

DT Swiss 350 straight-pull, 6-bolt, DT Swiss Ratchet, 12x148mm thru axle, XD freehub body, 28h straight-pull

SPAKEN

DT Swiss Competition Race Straight-pull

VOORBAND

Specialized Fast Trak, Control Casing, T7 Compound, 29×2.35

ACHTERBAND

Specialized Renegade, Control Casing, T5 Compound, 29×2.35

VELGEN

Roval Control, Carbon offset design, 29mm internal width, 4mm hook width, Tubeless ready, 28h

BINNENBAND

Specialized Turbo Tube

VOORNAAF

DT Swiss 350, 6-bolt, 15mm Thru-axle, 110mm spacing, 28h straight -pull

FRAMESET

FRAME

Fact 11m Carbon, WCID suspension design, Progressive XC Race Geometry, Rider-First Engineered™, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 75mm of travel

ZADELPENKLEM

Specialized Alloy 34.9, Steel Bolt

SWAT

SWAT EMT Cage-Mount Tool

AANDRIJVING

SCHAKELHENDELS

Sram POD AXS controller

TRAPAS

SRAM DUB Threaded Wide

KETTING

Sram XO Eagle

ACHTERDERAILLEUR

SRAM X0 Eagle Transmission

CRANKSTEL

SRAM XO Eagle, Quarq Spindle power meter, DUB, 170/175mm, 34t

CASSETTE

SRAM XS 1295, 12 speed, 10-52

TANDWIELEN

Alloy, 34t

REMMEN

VOORREM

Sram Level Silver, 2-piston caliper, hydraulic disc, stealth, 180/160mm rotor

ACHTERREM

Sram Level Silver, 2-piston caliper, hydraulic disc, stealth, 160mm rotor

SUSPENSION

VORK

RockShox SID SL ULTIMATE BRAIN, Top-Adjust Brain damper, Debon Air, 15x110mm, 44mm offset, 110mm Travel

ACHTERVERING

RockShox-Specialized SIDLuxe WCID Ultimate, Ride Dynamics Developed, Independent negative spring, Rebound Adjust, 215x40mm