S-Works Epic 8 Frameset (2024)

De gloednieuwe Epic 8 tilt de formule van snelheid naar een hoger niveau door middel van capaciteit, efficiëntie en lichtgewicht integratie. Moderne XC-tracks stellen steeds hogere eisen aan capaciteit. De Epic 8, met verbeterde kinematica en op maat gemaakte schokdempers, belooft een efficiënte en krachtige fietservaring.

 6.500,00

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Ongeëvenaarde Capaciteit: De Epic 8 wordt geprezen als de meest capabele 120 mm fiets ter wereld. De progressieve geometrie biedt technische terreincapaciteit naast snelle en efficiënte klim- en acceleratieprestaties. Het chassis onderscheidt zich door absurde laterale en torsionale stijfheid, wat resulteert in precisiehandling.

Geen Hindernis Te Groot: In vergelijking met de vorige generatie absorbeert de nieuwe Epic 8 12% meer bump- en trillingskrachten, waardoor rijders minder vermoeid raken en over tijd krachtiger blijven.

Afgestemde Rijdynamic: Het gespecialiseerde Ride Dynamics-team ontwikkelde aangepaste demping voor de nieuwe schokdemper van de Epic 8. Deze unieke dempingseigenschappen tillen de rijervaring holistisch naar een hoger niveau door de afstemming van dempers, chassishefboomverhoudingen en kinematica.

Biomechanische Efficiëntie: Optimalisatie van de ophangingskinematica door het Ride Dynamics-team resulteert in 20% minder inefficiënte pedaalbewegingen, terwijl de actieve ophanging effectief hobbelkrachten beheert, zodat je in de meest efficiënte pedaalpositie blijft.

Meer Met Minder: De Epic 8 levert mega-capaciteit zonder een extra gram te spenderen. Alle modellen zijn voorzien van SWAT 4.0 voor het dragen van trailbenodigdheden en een geïntegreerde stuurstop om schade te voorkomen. Het S-Works Epic 8 frameset is zelfs lichter geworden (76 gram minder) met deze nieuwe toevoegingen.

RockShox Flight Attendant Technologie: De Ride Dynamics-Tuned RockShox Flight Attendant, op S-Works modellen, maakt gebruik van SRAM AXS Wireless technologie om realtime data te verzamelen en optimale compressie-instellingen te bepalen. Deze technologie stelt rijders in staat om zich te concentreren op snelheid in het heetst van het moment.

Topklasse Componenten: De Epic 8 is niet alleen de meest capabele 120 mm fiets, maar biedt ook 12% meer bump-absorptie en 20% minder pedaalbeweging. Met componenten zoals de RockShox SIDLuxe ULTIMATE schokdemper, afgestemde SID ULTIMATE voorvork, Roval Control SL-wielen, Level Ultimate Stealth 4-zuigerremmen, SRAM XX SL T-Type AXS-transmissie en SWAT 4.0 in de onderbuis voor het dragen van trailbenodigdheden, staat deze fiets garant voor een ongeëvenaarde cross-country ervaring.