Specialized Rockhopper
Slider

De Specialized Rockhopper is bijna net zo oud als het mountainbiken zelf. En hoewel de nieuwste Rockhopper waarschijnlijk de meest vooruitstrevende is tot nu toe, heeft hij nog steeds één voet stevig in het verleden staan. Als je op zoek bent naar een agressieve hardtail voor de zeer goede prijs is de Rockhopper serie voor u. Voor 2021 heeft Specialized de hardtail geüpdatet met een nieuw frame dat het meer in lijn brengt met de moderne trends en geometrieën.

Hoewel de nieuwe Rockhopper er anders uitziet dan zijn voorganger, behoudt hij zijn XC-geïnspireerde rijeigenschappen. Dit betekent dat het gebaseerd is op fietsen die ontworpen zijn om net zo snel een heuvel op te gaan als ze naar beneden gaan, met een snelle, reactieve besturing. Ook is er nog de mogelijkheid om een standaard en een bagagedrager te monteren. Handig, als je onlangs op twee wielen hebt gereden voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Maar het is nog steeds een mountainbike door en door. Het gestroomlijnde nieuwe Rockhopper frame heeft stapels vrije ruimte voor standover, waarbij de butted A1 aluminium buizen gewicht besparen en tegelijkertijd een meer complete rit bieden. Het systeem is ook voorzien van een interne kabelgeleiding.

Specialized heeft ook het maatbereik uitgebreid en maat-specifieke wielen geïntroduceerd voor de Rockhopper serie om de pasvorm van de fiets te verbeteren. Zo zitten de maten XS, S en M Rockhoppers op kleinere 27,5-inch wielen, terwijl de L-, XL- en XXL-fietsen proportioneel grotere 29-inch wielen krijgen. Dus zelfs de instapmodellen hebben maat-specifieke en veerconstructies om een consistente geometrie, hanteerbaarheid en vering te garanderen, ongeacht de framemaat.

Met vijf modellen in het nieuwe assortiment is er nu een Rockhopper voor elk budget. Het begint met de Rockhopper op instapniveau voor €499, springt naar de Sport voor €599 die hydraulische schijfremmen heeft, en de Comp voor €699. Het begint nog interessanter te worden met het Elite model omdat het een lucht geveerde voorvork en een 1×10 aandrijflijn krijgt voor €999 voordat we bij de Expert voor €1199 aankomen.