Geschiedenis

Sensa is een familie bedrijf uit het oosten van Nederland. Het stamt af het Intersens Bikes & Parts BV. Voormalig amateur-wegwielrenner Pieter Stiggelbout, oprichter van Intersens, zag potentie toen de eerste mountainbikes in Nederland verschenen. Pieter ging naar Azië om hier mountainbikes aan te bouwen. In 1991 werden de eerste mountainbikes geïmporteerd, maar deze vielen nog niet onder de naam Sensa. In de loop de jaren is het assortiment ruim uitgebreid en heeft het nu vele soorten fietsen. De producten maakten tijdens de jaren 90 een evolutie mee en de productie ging vanaf toen naar Almelo.

Aan het begin van 2000 kwam ook het eerste carbon frame op de markt en werd beschikbaar voor klanten. Voor dit moment werd carbon bijna alleen gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, maar door voortdurende technologische ontwikkelingen werd ook dit materiaal betrouwbaarder en minder duur. Dankzij computermodellen is een revolutie begonnen in het ontwerp van het uiterlijk van de Sensa fietsen.

Alles kwam samen voor Sensa in 2005. Dit was de volgende stap hun passie voor het wielrennen samen te laten komen met het bedrijf waarmee ze toen Sensa oprichtten. Aan het begin was het alleen een klein assortiment fietsen, die allemaal op maat gemaakt werden. Daarna groeide het aanbod en steeg ook de vraag. Er werden op maat mountainbikes en toerfietsen geproduceerd. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de technieken die bekend waren van de racefietsen. Nog steeds zijn er veel nieuwe technologische ontwikkelingen waar ook Sensa deel van uit maakt. En het mooie van Sensa is dat de fietsen nog voor u in Nederland gebouwd worden door mensen met een liefde voor fietsen. Hun visie is onveranderd gebleven: Het produceren van hoogwaardige sportieve fietsen voor mooie prijzen, zodat iedereen kan genieten van de fiets!

sensa fietsen

Modellen

Sensa heeft inmiddels een uitgebreid assortiment aan fietsen geproduceerd. Van sportieve lichte fitness fietsen tot echte racefietsen. Hier hebben we een aantal van deze modellen uitgelicht.

Giulia EVO

De Giulia EVO kenmerkt zich doordat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Het is de meest aerodynamische fiets van de Sensa collectie. De buizen verbreed en vlakker waardoor de fiets stijver en nog stabieler wordt. Zelfs de aerodynamica is nog meer verbeterd. Het frame is gemaakt van super licht carbon. Dit zorgt voor nog meer snelheid. De Giulia EVO is echt gemaakt voor snelheid. Deze fiets geeft je echt vertrouwen.

Romagna

De Sensa Romagna is de perfecte racefiets voor de sportieve, recreatieve wielrenner. Het is een combinatie tussen betaalbaar en anderzijds kwalitatief toch zeker goed. De Romagna geeft iedere rit een uitdaging en je neemt het wielrennen mee naar een hoger niveau. De Romagna komt in verschillende variaties. Deze staan allemaal op onze site, waar u gerust een kijkje kunt nemen.

Merano

De Merano mountainbike een mooi geprijsde hardtail die de volgende stap is in het mountainbikesegment. De Merano is een perfecte keuze voor de mountainbiker die meer eist van zijn materiaal dan een instapmodel. Dit is een echt een allrounder. Je kunt een heerlijk rustig rondje rijden, maar doet het ook top op andere wegen. Dankzij het ultralichte aluminium is de fiets lekker licht. De fiets is verder afgemonteerd met Supra Line X componenten.

Superlite

De technieken die gebruikt worden voor de racefietsen en mountainbikes is het Sensa ook gelukt lichtgewicht frames te maken voor deze hybride lijn. Met onderdelen van Shimano en zo gekozen om de beste prestaties tegen een zo goed mogelijke prijs te leveren. De inspanningen zijn beloond door de vakjury van de Fiets van het Jaar. In het verleden is aan de Superlite Disc de 1e plaats toegekend. De jury gaf aan: ‘’een goed uitgebalanceerde fiets, licht en stijf waardoor deze heel makkelijk op snelheid te krijgen is en mee te rijden.