Op voorraad

Princeton CarbonWorks – Wake 6560 Evolution

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden qua configuratie.

De Wake 6560 Evolution. De 5e iteratie van de Wake serie en de grootste prestatiestap die we tot nu toe hebben gemaakt. Sneller. Lichter. Stijver.

 3.600,00

Merk: Princeton
Categorieën: ,

De Princeton CarbonWorks Wake 6560 werd ontworpen in 2012 en de eerste modellen waren klaar in 2015.

Sindsdien zijn er 4 versies van ons vlaggenschip geweest, elk met verbeteringen in aerodynamische prestaties en efficiëntie, gewicht, stijfheid, reactievermogen en kwaliteit.

Een unieke en uitgebalanceerde combinatie van eigenschappen heeft van de Wake 6560 het go-to wiel gemaakt voor wie op zoek is naar topprestaties: aerodynamisch sneller dan diepere wielen, lichter en beter handelbaar dan ondiepere wielen, en dat alles stijf, responsief en levendig onder stroom. En nu, in zijn vijfde generatie, evolueert de legende.

De Wake 6560 Evolution luidt een revolutionaire nieuwe vorm in, de tweede wielset in onze Evolution serie achter de Alta 3532. Uitgebreide tests en ontwikkeling hebben geresulteerd in een wielset die nog efficiënter is dan zijn voorganger, de Wake 6560 Strada. Wat nog indrukwekkender is, is dat de nieuwe Wake 6560 Evolution van alle versies van de Wake-serie de grootste stap voorwaarts is in prestaties.

De vorm van de Wake 6560, die direct herkenbaar is in vergelijking met vorige versies, is ingrijpend veranderd. Ons nieuwe Evolution profiel bestaat uit afwisselend diepe en ondiepe velgsecties met afwisselend spaakzijden. Mechanisch zorgt dit ervoor dat de steilere spaken met hoge spanning (drive side achterspaken en disc side voorspaken) aansluiten op een dieper velgdeel, waardoor de spaakhoeken vlakker worden. De verandering in de verstevigingshoek helpt de spaakspanning in evenwicht te brengen, waardoor een stijver en gelijkmatiger wiel ontstaat. Deze gepatenteerde technologie, Radially Staggered Lacing, is exclusief voor Princeton CarbonWorks wielen.

Wake 6560 Evolution is ook stapsgewijs breder en lichter dan zijn voorganger. De grotere breedte (21 mm intern, 28,2 mm max extern) is geoptimaliseerd voor de 25-28 mm banden waar professionele wielrenners tegenwoordig op rijden. Het resultaat is een wiel met een nog betere aërodynamische efficiëntie bij alle gierhoeken en een betere controle bij lastige zijwind. Het velggewicht is met 10 gram per velg verlaagd, mede dankzij de kortere koordlengte van de binnenste rand. De velgrem en haken blijven bestaan. Rijd hoe je wilt, met wat je wilt. Velgen met velgremmen zullen altijd verkrijgbaar blijven en de Wake 6560 Evolution zal een gehaakt, gatloos, tubeless ready bandenbed blijven hebben, dat geschikt is voor clincher-/banden met binnenband of tubeless banden zonder dat er tape nodig is en zonder bandenspanningsbeperkingen.

Merk