Beschikbaar via nabestelling

Stages Ultegra R8000 L/R Dubbelzijdige Powermeter

Het Stages Ultegra R8000 L/R crankset is een nauwkeurige dubbelzijdige vermogensmeter. De dubbelzijdige powermeter is meer dan 2 jaar getest door Team Sky. De Stages Ultegra R8000 L/R meet ook de soepelheid van je pedaalslag en het draaimoment rendement. De Stages Ultegra R8000 L/R past perfect in het Stages Performance Ecosystem gecombineerd met de Stages Link software en de Stages Dash fietscomputer.

De linker- en rechterkant worden via aparte sensoren gemeten en zijn tevens los van elkaar te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om de rechterkant van de crank op één fiets kan plaatsen en de linker crankarm op je tweede fiets. Gebruik je beide kanten van de crank op één fiets, dan heb je een dubbelzijdige powermeter. Met dank aan de Active Temp Compensation (ATC) word er een nauwkeurigheid van +/-1,5% gerealiseerd bij 100 watt met een cadans van 90 omwentelingen. De Stages Ultegra R8000 L/R is zeer waterbestendig en heeft een IPX7 keurmerk. Beide meters hebben een cr2032 batterij met een levensduur van zo’n 175 uur.

 749,00

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: UR8 Categorieën: , Tags: ,

Bluetooth Smart en ANT+ Technologie

De gegevensoverdracht vindt plaats via ANT+ of Bluetooth Smart technologie, waardoor bijna alle fietscomputers gekoppeld kunnen worden. Tevens worden firmware upgrades eenvoudig draadloos vanaf je telefoon gedaan. De cadans wordt draadloos en zonder extra benodigde sensoren gemeten, middels de interne accelerometer.

Montage van de Stages vermogensmeter

De montage van de Shimano Stages Powermeters gaat vrij gemakkelijk. Je hebt enkel een momentsleutel en de Shimano Cranksleutel TL-FC16 / FC-M960 nodig.

Let op:
Controleer of de powermeter compatibel is met je frame en/of direct-mount achterrem onder je bottom bracket.
Dit kun je doen door, zoals in de afbeelding te zien is, inbussleutel 10 tussen je huidige crankarm en je frame en/of direct-mount achterrem te steken. Als dit overal past, dan gaat deze Stages powermeter ook passen!

Fabrikant specificaties

• Compleet Shimano Ultegra R8000 crankstel
• Meet vermogen link én rechts
• IPX7 water bestendig
• CR3020 batterij voorzien de sensoren voor 175 uur van energie
• Door interne sensoren is er geen extra magneet nodig voor het meten van de cadans
• +/- 1,5% nauwkeurigheid bij 100 watt / 90 rpm (per zijde)
• Active Temp Compensation (ATC) zorgt voor consistente nauwkeurigheid.

Merk