Beschikbaar via nabestelling

Stages Dura-Ace R9100 L/R Gen 3 Dubbelzijdige Powermeter

De Stages Dura-Ace R9100 L/R is de dubbelzijdige vermogensmeter die uitvoerig is getest door Team Sky. Op de fiets van Chris Froome is de Tour de France en de Vuelta gewonnen in het 2017 seizoen met deze powermeter. Deze powermeter past perfect in het Stages Performance Ecosystem. Gecombineerd met de Stages Link software en de Stages Dash fietscomputer komt de Stages Dura-Ace R9100 L/R optimaal tot zijn recht. Behalve het vermogen meet de dubbelzijdige vermogensmeter ook de soepelheid van je pedaalslag en het draaimoment rendement.

De linker- en rechterkant worden via aparte sensoren gemeten en zijn tevens los van elkaar te gebruiken. Hierdoor kan je in 1 keer 2 fietsen voorzien van een vermogensmeter. Met dank aan de Active Temp Compensation (ATC) wordt er een nauwkeurigheid van +/-1,5% gerealiseerd bij 100 watt met een cadans van 90 omwentelingen. De Stages Ultegra R9100 L/R is zeer waterbestendig en heeft een IPX7 keurmerk. Beide meters hebben een CR2032 batterij met een levensduur van zo’n 175 uur.

 999,00

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: DR9 Categorieën: , Tags: ,

Bluetooth Smart en ANT+ Technologie
De gegevensoverdracht vindt plaats via ANT+ of Bluetooth Smart technologie, waardoor bijna alle fietscomputers gekoppeld kunnen worden. Tevens kunnen firmware upgrades eenvoudig draadloos plaats vinden vanaf je telefoon. De cadans wordt draadloos en zonder extra benodigde sensoren gemeten, middels de interne accelerometer.

Montage van de Stages vermogensmeter
De montage van de Shimano Stages Powermeters gaat vrij gemakkelijk. Je hebt enkel een momentsleutel en de Shimano Cranksleutel TL-FC16 / FC-M960 nodig.

Let op:
Controleer of de powermeter compatibel is met je frame en/of direct-mount achterrem onder je bottom bracket.
Dit kun je doen door, zoals in de afbeelding te zien is, inbussleutel 10 tussen je huidige crankarm en je frame en/of direct-mount achterrem te steken. Als dit overal past, dan gaat deze Stages powermeter ook passen!

Fabrikant specificaties
• Compleet Shimano Dura Ace R9100 crankstel
• Meet vermogen links én rechts
• IPX7 waterbestendig
• CR2032 batterij voorzien de sensoren voor 175 uur van energie
• Door interne sensoren is er geen extra magneet nodig voor het meten van de cadans
• +/- 1,5% nauwkeurigheid bij 100 watt / 90 rpm (per zijde)
• Active Temp Compensation (ATC) zorgt voor consistente nauwkeurigheid.

Merk