Beschikbaar via nabestelling

DIVERGE COMP E5 EVO (MODELJAAR 2021)

Dit gene dat ‘gravelrijden’ heet, is nog steeds in ontwikkeling en wordt nog steeds gedefinieerd. Wat is het volgende? Spring op de nieuwe Diverge Expert EVO en je vertelt het ons. Het is ontworpen om jezelf uit te dagen, om de grenzen te verleggen van wat we dachten dat mogelijk was op een gravelfiets. Met een recht stuur en een geometrie die nog progressiever is dan de nieuwe. We hebben het bereik aanzienlijk vergroot, de balhoofdbuishoek verslapt en de trapas verlaagd, om je ‘in’ het midden van de fiets te zetten voor een supernatuurlijk gevoel. Van het sturen op technische single tracks tot het aanvallen van uitdagende afdalingen, als je op zoek bent naar een partner om je gravelrijden naar een nieuw niveau te brengen, is niets sneller, leuker of uitdagender dan de Diverge EVO.

 2.199,00

Artikelnummer: 96220-5600 Categorieën: , Tags: ,
  • Ons Premium E5 aluminium frame biedt een stijf, licht en duurzaam platform. Wanneer de Diverge EVO is gekoppeld aan onze Full Carbon FACT voorvork, wordt het een lichte, dynamische en veelzijdige fiets die klaar is om de meest technische gravelstroken en onverharde paden aan te pakken, zo agressief zoals jij je zou kunnen wensen.
  • Snelheid, controle en vertrouwen – Future Shock 1.5 is de ideale technologie voor de gravelrijder. De Future Shock 1.5 is met 20 mm veerweg progressief getuned om je zelfvertrouwen en controle te behouden, in staat om het vermogen laag te houden en van de remmen af te blijven over ruwe onverharde wegen en in dik losliggend grind, dit alles terwijl je je handen, armen en nek fris houdt.
  • Niets verbetert de mogelijkheden van een fiets zoals de bandenspeling, dus we hebben de Diverge EVO een enorme 47mm bandenspeling gegeven met een 700c wiel en 2.1″ band met een 650b wiel. Dankzij een nieuwe technologie is het mogelijk gemaakt om de chainstay op gelijke sterkte te behouden, maar wel ruimte te creëren achter de crankbladen voor extra bandenspeling in het frame zonder dat de chainstay qua lengte te veranderen.
  • Met de Diverge EVO hebben we onze nieuwe progressieve gravelgeometrie naar een nieuw niveau getild. We hebben het frame 30mm verlengd over een drop bar Diverge (Maat medium), de trapas verlaagd en de balhoofdbuishoek verslapt. Dit geeft de Diverge EVO meer vertrouwen over technisch terrein terwijl de cockpit comfortabel blijft met een recht stuur. Dankzij een korte stuurpen behoudt de fiets zijn stabiliteit, wendbaarheid en blijft die snel en direct aanvoelen qua stuurgedrag.